0 percent

Igen nagy az érdeklődés a 0%-os hitelek iránt

Írta: RollingConsulting
Dátum: június 23, 2016
Kategória: Hírek

Az elmúlt hónapban jelent meg a GINOP-8.3.1-16 pályázat, melynek célja, hogy a vállalkozások számára 0%-os visszatérítendő támogatást nyújtsanak versenyképességük növelésének érdekében. A pályázat keretei között 44 milliárd Ft-os keretösszeget határozott meg a Kormány, melyből jelenleg 25-30 milliárd Ft-nyi támogatási összegről folytatnak tárgyalásokat a vállalkozások és az Magyar Fejlesztési Bank Zrt.

Ebből az látszódik, hogy a vállalkozások számára igen nagy segítséget jelent a pályázat, hiszen a rendelkezésre álló keret több mint felére vonatkozóan folynak a tárgyalások. Eőry Gábor, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Értékesítés-irányítási Igazgatóság ügyvezető igazgató elmondása alapján jelenleg 2,5 milliárd Ft összegű hitelkérelem került rögzítésre a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. rendszerébe, mely a múlt hét csütörtöki állapothoz képest mintegy 0,5 milliárd összegű bővülést jelent.

A szóban forgó pályázat a 2014-2020-as uniós ciklusban igényelhető visszatérítendő támogatások közé tartozik, amely alig 10%-át teszi a 450 milliárd Ft-os keretösszegű visszatérítendő pályázatoknak. Ez azt jelenti, hogy a jövőben fognak még megjelenni olyan pályázatok, melyek a GINOP-8.3.1-16 kódjelű pályázathoz hasonlóan visszatérítendő támogatásokat kínál a vállalkozások számára. Ezen pályázatok tartalmával kapcsolatban jelenleg még nem állnak rendelkezésre pontos információk, de Eőry Gábor elmondása alapján nem biztos, hogy a jövőbeli visszatérítendő támogatást tartalmazó pályázatok is hasonlóan kedvező feltételekkel érhetik majd el az igénylő vállalkozások. Hiszen a GINOP-8.3.1-16 pályázat kereti között igényelhető hitelhez képest valószínűleg szigorúbb kamat, futamidő vagy esetleg egyéb szigorúbb kondíciókkal tudja majd a Kormány meghirdetni.

Forrás: Portfolio.hu