CÉGTÖRTÉNET

A Rolling Consulting Group Kft. története 1998-ban kezdődött, amikor BIG FIVE cégeknél dolgozó tapasztalt, vezető tanácsadók megalakították a RCG cégcsoportot azzal a céllal, hogy ügyfeleiknek professzionális szolgáltatást nyújtsanak a növekvő tanácsadói piacon. Tevékenységünkkel a vezetői tanácsadói piac alábbi kiemelkedő jelentőségű szakterületeire összpontosítottunk: HR tanácsadás, Pénzügyi tanácsadás, IT Rendszerek bevezetése.

Az Európai Uniós pályázat-és tenderírási, valamint az Európai Uniós pénzügyi tanácsadási és projektmenedzsment szolgáltatások iránti növekvő igény miatt 2003-ban szükségessé vált egy új szervezet megalakítása, amely regionális ügyfeleink részére biztosítja a fenti szolgáltatásokat. Az új vállalatunkat, a Rolling Services Kft.-t 2003 nyarán alapítottuk, majd 2004. januárban a Rolling Consulting Hungary Kft. nevet kapta, fő profilja pályázatírási és projektmenedzsment szolgáltatások nyújtása. 2017-ben vállalkozásunk neve Rolling Consulting Group Kft.-re módosult.

Az elmúlt 15 évben jelentős tapasztalatra tettünk szert a pályázatírás és projektmenedzsment területén. Folyamatos fejlődésünknek köszönhetően mára már országos szintű lefedettséggel és ügyfélkörrel rendelkezünk.

BEMUTATKOZÁS

Cégünk tulajdonosai magyar magánszemélyek.

Minőség

A cégünknél dolgozó tanácsadók kapacitásának kihasználtságát utilisation planning technikával, erőforrás allokálással képezzük. Minden ügyfelünkhöz egy projektkódot rendelünk és belső time-sheet rendszerből számoljuk minden tanácsadó kihasználtságát. Cégünknél nagyon fontos szerepet kap a minőségbiztosítás megteremtése, hiszen ez sikerünk és működésünk záloga. Ennek érdekében önállóan kialakított minőségbiztosítási szisztéma alapján dolgozunk.

Cégünk és pályázati tanácsadóink szerteágazó ismeretekkel és referenciákkal rendelkeznek, mind a fellelhető Európai Uniós, mind a hazai pályázatok esetében. Munkatársaink minden esetben az aktuális feladat fő célját igyekeznek meghatározni és minden esetben a lehető legjobb megoldást megtalálni.

Cégünk piacon elfoglalt pozíciója évek óta stabil. Cégünk megtalálható a legsikeresebb projekttanácsadó cégek között, köszönhetően a minőség orientált működési elvünknek a mennyiségi tanácsadással szemben. Ennek az elvnek köszönhető, hogy a piac évek óta minőségi szolgáltatóként tart minket számon és ügyfélkörünk nagy része ajánlások, valamint referenciák alapján dönt mellettünk.

Tevékenység

Cégünk tevékenysége az ország egész területét lefedi, tanácsadókkal és szakértőkkel mind a hét hazai régióban jelen vagyunk. Vállalkozásunk budapesti székhellyel, valamint pécsi és szegedi telephellyel működik, továbbá jelen vagyunk az ország több pontján heti rendszerességgel.

Cégünk 2012 óta a BNI Magyarország, a világ és hazánk egyik vezető üzleti networking szervezetének tagja. 2014-ben a pécsi csoport – melynek cégünk is állandó tagja – platina elismerésben részesült. A pécsi csoporton kívül Cégünk állandó tagja a szegedi és a budaörsi csoportoknak. Ügyfeleink részére kapcsolataink révén számos területen tudunk megbízható partnert ajánlani.

Tevékenységünk projektgenerálásban, pályázatírásban és projektmenedzsment szolgáltatásban merül ki. A múltban, a jelenben és a jövőben is minden általunk generált és támogatott projekt utómunkálatait Cégünk vezényli le. Ügyfeleink többsége a mikro-, kis-és középvállalkozások köréből kerül ki, de ugyanúgy rendelkezünk nagyvállalati, illetve önkormányzati referenciákkal és non-profit szervezeti kapcsolatokkal is. Fő profilunk a beruházási (telephelyfejlesztés, eszközbeszerzés), kutatás-fejlesztési és energetikai projektek generálása és menedzsmentje, de jelentős tapasztalattal rendelkezünk turisztikai, munkahelyteremtő, képzési és kereskedelemfejlesztési pályázatok írásában és megvalósításában is.

Misszió

A hazai vállalkozások, szervezetek életében egy fontos, sőt, sok esetben életmentő döntés lehet fejlesztéseik és beruházásaik kezelése. Mind a szolgáltató, mind a termelő és kereskedelmi szektorban nagymértékben befolyásolja a vállalkozások fejlődését, hogy jó időben, kellően végiggondolt és letervezett módon valósítsák meg projektjeiket. Ezek a termékfejlesztések, szolgáltatásbővítések, beruházások az adott piaci szegmens elvárásai alapján, továbbá az üzleti megtérülési racionalitások elve alapján kell, hogy megvalósuljanak. Ehhez kiemelten járulnak hozzá az uniós források, melyek felhasználása meghatározó eleme lehet a piaci szereplők fejlődésének.

Cégünk fő célkitűzése, hogy hozzásegítse a vállalkozásokat és szervezeteket az uniós források elnyeréséhez, legyen szó mikro-, kis-és középvállalkozásról, vagy akár egy nagyvállalkozásról, önkormányzatról. Vállalkozásunk célja, hogy a fent bemutatott KKV-k által elnyert pályázati források arányát növeljük és minél több hazai vállalkozás fejlesztését, beruházását segítsük pályázaton elnyert támogatásokkal. Cégünk alapfilozófiája alapján a minőség orientált szolgáltatást helyezzük előtérbe a mennyiségi szolgáltatással szemben. Ezzel összhangban az ingyenes előminősítést követően csak abban az esetben szerződünk ügyfeleinkkel egy-egy pályázat elkészítésére és menedzselésére, ha az adott pályázat feltételeinek megfelel a potenciális pályázó.