A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Program (GINOP) 2016-os kerete

Írta: RollingConsulting
Dátum: február 8, 2016
Kategória: Hírek

A 2016. január 18-án megjelent Magyar Közlöny többek között tartalmazza az 1006/2016 (I.18.) Kormány határozatot, mely a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program éves fejlesztési keretének megállapításáról szól.

2016-ban várhatóan ismét elérhetők lesznek a a 2015-ben és 2016 elején nagy sikerrel kiírt pályázatok:

Bár a kormányhatározatban szereplő dátumokat érdemes fenntartásokkal kezelni (hiszen korábban is jelentős késéssel jelentek meg a pályázatok a korábbiakhoz képest), a tervezett dátumok jó támpontul szolgálhatnak.

A foglalkoztatásról szóló 5. prioritás keretében 2016. év első felére várható a már megjelent “Gyakornoki program pályakezdők támogatására” c. pályázat, valamint “A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban” c. pályázat is.

Az idei évben ismerkedhetnek meg a pályázók igazán az infokommunikációs fejlesztésekről szóló 3. prioritás pályázataival. Több olyan pályázat megjelenése is várható, melyekhez hasonlókkal nem találkozhattak a pályázók korábban. Ilyenek például:

  • IKT cégek által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának célzott támogatása
  • Az informatikai ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások nemzetközi piacokra való belépésének támogatása
  • Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések támogatása
  • Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatása
  • Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) és egyéb online vállalati szolgáltatások, megoldások terjesztése és bevezetése a KKV-k körében

A pályázatok megjelenése 2016. harmadik negyedévében várható. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében az alábbi pályázatok megjelenése várható az idei évben (kattintson a képekre nagyításhoz):

A GINOP éves fejlesztési kerete-page-001

A GINOP éves fejlesztési kerete-page-002