KKV-k eszközbeszerzésének támogatása és telephelyfeltételeinek javítása Pest megye kedvezményezett besorolású járásaiban

Írta: Kozma Richárd
Dátum: november 12, 2020
Kategória: Hírek

A Pénzügyminisztérium meghirdette a „Mikro-, kis- és középvállalkozások eszközbeszerzésének támogatása és telephelyfeltételeinek javítása Pest megye kedvezményezett besorolású Ceglédi, Nagykátai, Nagykőrösi és Szobi járásaiban (PM_KOMPLEX_KKV_2020 pályázat)” című Pályázati Kiírást 2,48 milliárd forintos keretösszeggel.

A pályázat hozzájárul a Kormány társadalompolitikai célkitűzésihez, így a termelékenység javításához, a területi különbségek csökkentéséhez, valamint fenntartható, intelligens és befogadó növekedéshez, valamint a fenntartható gazdaság, kialakításához, továbbá hozzájárul a megye lemaradó járásaiban a koronavírus okozta negatív gazdasági hatások mérsékléséhez, a térségek gazdaságának újraindításához.

A Pályázati Kiírás keretében kisléptékű beruházásokra a Ceglédi, a Nagykátai, a Nagykőrösi, és a Szobi járás területéről 1,5 – 25 m Ft támogatási igénnyel, nagyobb léptékű beruházások esetén pedig a Ceglédi, a Nagykátai, és a Nagykőrösi járás területéről 25-120 m Ft támogatási igénnyel lesz lehetőség pályázatok benyújtására. Részletes településlistánkat itt érik el.

A vállalkozások telephelyének korszerűsítése, bővítése és a szükséges termelő eszközök beszerzése mellett van lehetőség a megújuló energiaforrások alkalmazásához, a beruházások megvalósításához szükséges szakmai szolgáltatások igénybevételéhez, a migrációs fejlesztésekhez, a betanításhoz, a szállításhoz és üzembe helyezéshez, az új eszköz beszerzéséhez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzésekhez, illetve az információs technológia-fejlesztéshez kapcsolódó költségek elszámolását is bizonyos feltételek mellett.

PM_KOMPLEX_KKV_2020 pályázat

A támogatott projekteknek olyan kapacitásbővítést kell eredményeznie, amelyre tényleges piaci igény mutatkozik, illetve javítja a technológiai felkészültséget, versenyképességét és erőforrás-hatékonyságot.

PM_KOMPLEX_KKV_2020 pályázat főbb ismérvei

Pályázat címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások eszközbeszerzésének támogatása és telephelyfeltételeinek javítása Pest megye kedvezményezett besorolású Ceglédi, Nagykátai, Nagykőrösi és Szobi járásaiban

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege és mértéke:

  • Kisléptékű pályázat esetén minimum 1,5 millió forint, maximum 25 millió forint.
  • Nagyléptékű pályázat esetén minimum 25 millió forint, maximum 120 millió forint.

Megvalósítási helyszíntől és támogatási jogcímtől függően maximum 70% támogatási intenzitás érhető el.

A pályázaton résztvevők köre, olyan mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek:

  • rendelkeznek legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel,
  • fejlesztését a Ceglédi, Nagykátai, Nagykőrösi és Szobi járások valamelyikének területén valósítja meg,
  • éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző lezárt, teljes üzleti év éves beszámolója alapján minimum 1 fő volt,
  • Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók vagy egyéni cégek,
  • Gazdálkodási forma szerint: Kft., Rt., Bt., egyéni vállalkozó (kettős könyvvitelt vezető)
  • Ágazati fókuszban szereplő TEÁOR tevékenységet fejleszt

Az előleg mértéke 50%.

Fenntartási kötelezettség: Eszközbeszerzés esetén a projekt megvalósítás befejezésétől számított 3 év. Ha telephely fejlesztés is része volt a projektnek, 5 év.

A pályázati kiírásra a támogatási kérelmeket 2021. január 5-én reggel 8 órától nyújthatják be.

Bővebb információ: PM_KOMPLEX_KKV 2020 portfólió

Amennyiben felkeltette a pályázat az érdeklődését, töltse ki rövid adatbekérőnket, melyet tanácsadóink kielemeznek, majd tájékoztatják az eredményről és a további pályázati lehetőségekről.

1. Cégadatok

2. Beruházási adatok3. Beruházási tervezett célja


 Igen