GINOP-2.1.7-15 – Hamarosan nyertes kutatás-fejlesztési pályázatokat hirdetnek!

Írta: RollingConsulting
Dátum: március 27, 2017
Kategória: Hírek

Ezen a héten várhatóan elkezdik kiküldeni a támogatói döntéseket a GINOP-2.1.7-15-ös azonosító számú Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés című pályázat résztvevőinek. A 2016. januárjától-áprilisáig benyújtható pályázati felhívásra összesen 2688 darab támogatói kérelem érkezett be.

Az első beadási szakaszra, amely 2016. február 29-én zárult, összességében 7,5-szeres túljelentkezés volt tapasztalható. A többszöri keretemelésen – először 35 milliárd forintra, másodszor 45 milliárd forintra – átesett kutatás-fejlesztési pályázatra összesen 169 milliárd forint támogatási igényt nyújtottak be, ami végezetül „csupán” 3,7-szeres túljelentkezést jelent.

Karsai Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium illetékes helyettes államtitkára kifejtette, hogy a megközelítőleg 2700 benyújtott GINOP-2.1.7-15 pályázatból több százat ki kellett zárni jogosultsági feltételek nem teljesítése miatt, illetve a második szakaszban beérkezett pályázatokkal sem tudtak érdemben foglalkozni a korlátozott támogatási forrás miatt.

Eddig körülbelül 800 értékelést készített el a GINOP-2.1.7-15 pályázatokra vonatkozóan az állami projektértékelői rendszer, amelyből arányaiban mintegy 35% fog nyerni (közel 300 cég), 40% nem kap támogatási döntést, illetve a fennmaradó értékeléseket vissza kell még küldeni újbóli értékelésre (a két értékelés közötti jelentős eltérés miatt). Ha az átlag projektet nézzük, ami a beadott támogatási igény és a pályázók számának függvénye, akkor körülbelül 19 milliárd forintnyi támogatást hirdetnek ki a héten, ami kicsit kevesebb, mint a 45 milliárd forintos keret fele.

Érdemes tehát figyelni az e-mail fiókakat az értesítés megjelenésére várva, ami egy több mint 1 éves értékelési folyamat végét jelenti, valamint kiderül, hogy projektjüket támogatásra érdemesnek találta-e a döntőbizottság.

Forrás: Portfolio.hu