Foglalkoztatásbővítés pályázati támogatásból?

Írta: Nyiregyhazki Dora
Dátum: szeptember 28, 2021
Kategória: Hírek

Megjelent a „KKV kapacitásbővítő támogatás” című, GINOP-5.3.17-21 kódú felhívás. Magyarország Kormánya a járvány utáni alkalmazkodáshoz segítséget kíván nyújtani a mikro-, kis- és középvállalkozások számára munkahelyteremtést célzó támogatás által.

A pályázat célja, hogy ösztönözze a kevésbé fejlett régiókban működő vállalkozások munkahelyteremtését a kapacitásbővítés költségeinek támogatásával. A cél elérése érdekében a Magyar Államkincstár Magyarország kevésbé fejlett régióiban működő vállalkozások számára nyújt vissza nem térítendő támogatást.

KKV kapacitásbővítő támogatás  kérelmet azon mikro-, kis- és középvállalkozások nyújthatnak be, amelyek:

  • rendelkeznek legalább egy teljes, beszámolóval lezárt üzleti évvel,
  • rendelkeznek legalább egy lezárt és a e-beszámoló oldalon elérhető beszámolóval,
  • az éves statisztikai állományi létszámuk az utolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum egy fő volt,
  • Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni cégek. Továbbá az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezetek vagy kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság fióktelepei.

A támogatható tevékenységek között az alábbi tételek számolhatók el:

  • Bérköltség (bruttó 309.000 Ft/fő/hó és az ehhez kapcsolódó szociális hozzájárulás adó legfeljebb 8 hónapig),
  • Eszközbeszerzés (új eszközök beszerzése beleértve a szállítást, üzembe helyezést, betanítást- közvetlenül az eszközhöz kapcsolódva),
  • Immateriális javak beszerzése (pl. licenc, oltalom, valamint ezen immateriális javakhoz, szellemi termékekhez kapcsolódó hasznosítási jogok bekerülési értéke),
  • Kötelező tájékoztatás és nyilvánosság.

KKV kapacitásbővítő támogatásA támogatást igénylő vállalja, hogy legalább 3 fő, maximum 25 fő 15-64 év közötti munkavállalóval bővíti a foglalkoztatottak számát. Fontos, hogy mindezt úgy, hogy 2021. június hónap átlagos statisztikai állományi létszámához képest a vállalkozás által foglalkoztatottak száma nő.

Új munkavállalók vonatkozásában a KKV-nek a támogatott foglalkoztatást követő továbbfoglalkoztatási kötelezettsége van, amely megegyezik a támogatott foglalkoztatás idejével. (8 + 8 hónap)

Az egy főre jutó támogatás maximális mértéke új munkavállalónként összesen legfeljebb 4.000.000 Ft!

A kérelmek benyújtására 2021. szeptember 27-től van lehetőség.

Bővebb információt a pályázati portfóliónkban talál.

Amennyiben a pályázat felkeltette érdeklődését, töltse  ki ingyenes adatbekérőnket  melyet tanácsadóink kielemeznek, majd tájékoztatják az eredményről és a további pályázati lehetőségekről.