Újranyitották a GINOP-2.1.8-17 Innovációs eszközbeszerzés pályázatot!

Írta: RollingConsulting
Dátum: augusztus 22, 2018
Kategória: Hírek

A mai napon a Pénzügyminisztérium hivatalosan is újranyitotta a tavalyi év legnépszerűbb pályázatát, a GINOP-2.1.8-17 Innovációs eszközbeszerzés pályázatot – derült ki a palyazat.gov.hu oldalon közétett közleményből.  A pályázat már beadható, a pályázatok benyújtására 2018. szeptember 27-ig van lehetőség. A legfontosabb változás, hogy az igényelhető támogatás összege 15 millió Ft-ról 30 millió Ft-ra nőtt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a GINOP-2.1.8-17 innovációs eszközbeszerzés pályázat keretében olyan eszközök, immateriális javak (szoftver, gyártási licenc vagy know-how) beszerzése támogatott, amelyek a vállalkozásnál nem állnak rendelkezésre és beszerzésük révén új vagy lényegesen módosított termék, szolgáltatás, eljárás jön létre, vagy új, illetve jelentősen módosított eljárás, technológia alkalmazását, piaci bevezetését eredményezi.

GINOP-2.1.8-17 Innovációs eszközbeszerzés pályázat

  • Támogatható tevékenységek: innovatív beszerzések – új gépek, eszközök beszerzése, új szoftverek beszerzése
  • Támogatás összege: 5-30 millió Ft
  • Támogatás mértéke: 50%
  • A projektek megvalósítására 6 hónap áll rendelkezésre
  • A pályázat keretében olyan beszerzések támogatottak, melyek a vállalkozás termékeiben vagy eljárásaiban olyan változást eszközölnek, melyek a pályázó vállalkozás szintjén jelentenek technológiai innovációt.

Mikor indulhat el a GINOP-2.1.8-17 innovációs eszközbeszerzés pályázaton?

  • Ha 2016-ben legalább 1 fő alkalmazottal rendelkezett, és
  • Ha vállalkozását 2017. január 1-ét megelőzően alapította
  • Ha tervezett projektje keretében igényelt támogatás nem haladja meg az utolsó lezárt év árbevételének összegét
  • Ha a pályázat megvalósítási helyszíne valamelyik vidéki régió – Budapesten és Pest megyében tehát nem elérhető a pályázat

GINOP-2.1.8-17 pályázat – A legfőbb változások

Az újranyitott GINOP-2.1.8-17 pályázatban az alábbiakban változott a tavalyi kiíráshoz képest:

  • A maximális igényelhető támogatás összege 15 millió Ft-ról 30 millió Ft-ra nőtt. A minimálisan igényelhető támogatás 5 millió Ft maradt
  • A rendelkezésre álló keretösszeg 22,275 milliárd Ft-ról 42,275 milliárd Ft-ra nőtt. Ebből már 18,869 milliárd Ft-ot odaítéltek az előző körben, így még 23,406 milliárd Ft áll rendelkezésre
  • A projekt keretében igényelt támogatás nem haladhatja meg az utolsó lezárt év árbevételének összegét. Az előző körben a teljes projekt összege nem haladhatta meg az árbevétel összegét.
  • A támogatható TEÁOR fejlesztendő tevékenységek közül kikerültek azok a tevékenységek

Fontos továbbá, hogy a pályázatra nem nyújthat be pályázatot azon pályázó, aki rendelkezik nyertes GINOP-2.1.8-17 pályázattal (akkor sem, ha már lezárta a projektet), illetve elbírálás alatt van a pályázata. Ugyanígy nem nyújthat be pályázatot azon pályázó, akinek bármilyen nyertes GINOP 2-es prioritású pályázata van.

Letölthető dokumentumok:

Pályázzon most!

Kérje ajánlatunkat pályázatírási szolgáltatásunk kapcsán! Ehhez töltse ki és küldje be rövid adatkérőnket. Vállalkozása adatai alapján tanácsadóink egyedi elemzést készítenek pályázati lehetőségeiről, melynek eredményeiről tájékoztatjuk.

1. Cégadatok









2. Beruházási adatok



3. Beruházási tervezett célja


 



Igen