2013. 10. 16-ra módosult az NFA_2013 pályázat beadási határideje

Írta: RollingConsulting
Dátum: október 8, 2013
Kategória: Hírek

2013. október 16-ára módosult a „Decentralizált beruházási keret a szakképzés tárgyi feltételeinek fejlesztésére” című, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal által kiírt NFA 2013 pályázat beadási határideje.

A pályázattal kapcsolatos legfontosabb információk:

A pályázat célja

A kiírás célja az állami és egyéb fenntartású szakképző intézményben, speciális szakiskolában és készségfejlesztő speciális szakiskolában, nappali rendszerű oktatásban, felsőfokú oktatási intézményben résztvevő tanulók gyakorlati képzésének ellátásához szükséges tárgyi feltételek fejlesztésére irányuló beruházások támogatása.

Pályázók köre

· Gyakorlati képzést folytató, szakképzési hozzájárulásra kötelezett mikro, kis és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok

Támogatható tevékenységek köre

· Eszközbeszerzés (gyakornoki oktatáshoz szükséges tárgyi feltételek fejlesztése)

· Szállítási költségek, az üzembe helyezés érdekében az üzembe helyezésig felmerült költségek (pl. hálózatépítési költségek, munkadíj, betanítási díj.

Pályázóra vonatkozó feltételek

• A gyakorlati képzés helyszíne (telephely) szerinti megyei decentralizált beruházási keret terhére egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be. A pályázatban szereplő fejlesztésnek adott megyében több beruházási helyszíne is lehet.

• A szakképzési hozzájárulásra kötelezett pályázónak rendelkeznie kell a tervezett beruházás összköltségének legalább 20 %-át elérő saját forrással (önrésszel), amely csak pénzeszköz lehet. A társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény hatálya alá tartozó gazdálkodó szervezet esetén az erre a pályázati célra elkülönített számlán rendelkezésre álló saját és egyéb pénzeszközök meglétét igazolni szükséges.

• A hozzájárulásra kötelezettek esetében az a pályázó kaphat támogatást, aki legalább 2013/2014 tanévre 1 fő tanulószerződéses tanulóval rendelkezik.

· gyakorlati képzés helyszíne szerinti kamarának igazolni kell a tanulószerződéssel oktatott létszámot

Támogatás mértéke

Vállalkozások esetében elnyerhető támogatás az összes elszámolható költség maximum 80 %-a.

Támogatás összege

A jelen pályázat keretében elnyerhető támogatás összege maximum 15 millió Ft.

(Számítása: a 2013/2014. tanév tanulói létszáma alapján 1 fő tanulószerződéses tanulóra jutó igényelt támogatási összeg maximum 1,5 millió Ft)

Előlegigénylés

Támogatási előleg a decentralizált beruházási keretből rendelkezésre áll, ennek igénylése a pályázat elbírálásában nem jelent hátrányt! A támogatási előleg összege nem haladhatja meg a támogatási összeg 40%-át.