GINOP-1.2.7-17 Gazella pályázat – Hamarosan ismét beadható!

Írta: RollingConsulting
Dátum: február 11, 2019
Kategória: Hírek

A GINOP-1.2.7-17 kódjelű Gazella pályázat újranyitása várható a következő hetekben, hónapokban. A pályázat keretében azok a nagy növekedési potenciállal rendelkező hazai KKV-k igényelhetnek támogatást elsősorban kapacitásfejlesztő beruházásaik megvalósítására, akik előzetesen projekttervüket benyújtották az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. részére, és pozitív minősítést kaptak a szervezettől.

Legutóbb egy éve adtunk hírt a GINOP-1.2.7-17 Gazella pályázatról, amikor a pályázat második beadási szakaszának eredetileg tervezett határidejét határozatlan időre elhalasztotta a Minisztérium. A várakozás minden elképzelést felülmúlt, hiszen több mint egy éve nincs konkrét hír vagy közlemény a második szakasz beadásáról, azonban hamarosan több forrás alapján is végre újranyitják a GINOP-1.2.7-17 Gazella pályázatot.

Valószínűsíthetően azért volt szükséges ennyi ideig várni, mert megfelelően át szerették volna dolgozni a pályázatot annak érdekében, hogy bővítsék a (potenciális) pályázók körét. Az első beadási szakasz keretében ugyanis összesen 44 db pályázatot adtak be 10,8 milliárd Ft támogatásra, ebből összesen 32 vállalkozás nyert el támogatást 8,6 milliárd Ft értékben.

Az újranyitott pályázat várhatóan több ponton is módosulni fog, ezek közül a legvalószínűbb, hogy már nem csak a legalább 500 millió Ft-os árbevétellel rendelkező hazai KKV-k nyújthatnak be pályázatot, hanem lejjebb viszik az értékhatárt 200-300 millió Ft-ra, ezzel jelentősen több pályázó számára lenne elérhető a GINOP-1.2.7-17 Gazella pályázat.

Jelenleg ismereteink szerint a GINOP-1.2.7-17 Gazella pályázat keretében azok a hazai KKV-k nyújthatnak be pályázatot, akik:

 • rendelkeznek legalább 1 lezárt, teljes üzleti évvel;
 • utolsó lezárt évükben átlagos statisztikai létszámuk legalább 1 fő volt;
 • nagy növekedési potenciállal rendelkeznek, tehát az elmúlt 3 üzleti évben árbevételük növekedése elérte legalább az 5%-ot;
 • árbevétele az utolsó lezárt, teljes üzleti évben legalább 0,5 milliárd Ft volt (várhatóan 200-300 millió Ft-ra módosul);
 • beszállítói tevékenységet végeznek;
 • és rendelkeznek az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. előzetes minősítésével a projekt megvalósítására

A GINOP-1.2.7-17 Gazella pályázat főbb ismérvei:

 • Pályázat kódja: GINOP-1.2.7-17
 • Pályázat címe: Gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása
 • Támogatás mértéke: 35-50%
 • Támogatás összege: 25 – 500 millió Ft
 • Támogatható tevékenységek: gépbeszerzés; hardver-és szoftverbeszerzés; megújuló energiát termelő eszközök (pl. napelem) beszerzése; infrastrukturális és ingatlan beruházás, gyártási licence, gyártási know-how beszerzés; minőség-, környezet-és egyéb irányítási rendszerek, szabványok bevezetése és tanúsítványok megszerzése