GINOP-1.2.1-16 eszközbeszerzés pályázat – Megvan, hogy hány pont felett nyernek a pályázatok?

Írta: RollingConsulting
Dátum: szeptember 22, 2017
Kategória: Hírek

A mai parlamenti projektmenedzser ülésen friss információk láttak napvilágot a népszerű GINOP-1.2.1-16 eszközbeszerzés pályázat pontozásával kapcsolatban. Kiderült, hogy hol tartanak az értékelések és hogy várhatóan hány ponttól nyerhetnek a pályázatok.

Karsai Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a fórumon elmondta, hogy jelenleg 913 db GINOP-1.2.1-16 pályázat jogosult támogatásra. Ezekből 381-nek már lezárult az értékelése, 343 db pedig jelenleg minőségbiztosításon van. Mint ismert, a GINOP-1.2.1-16 eszközbeszerzés pályázatra összesen 1136 db támogatási kérelem érkezett be idén év elején, tehát közel 8 hónap eltelte után a pályázók lassan már számíthatnak a támogatási döntésekre.

A legfontosabb új információ, hogy Karsai Tamás elmondása szerint azok a pályázatok, akiknek már megszületett az eredménye (azonban ezek kihirdetésre még nem kerültek), 65 pont felett nyertek. Ez azt jelenti, hogy a maximális elérhető 100 pontból 65 vagy 66 pontot szükséges elérni a pozitív támogatói döntéshez, azok a cégek tehát, akik ennyi vagy ennél több pontot értek el számításaik szerint, bizakodhatnak.

Az ülésen elhangzott továbbá, hogy a GINOP-1.2.1-16 pályázat keretemelése révén akár lejjebb is vihetik a ponthatárt, hiszen nem zárható ki, hogy forrást fognak átcsoportosítani a GINOP-1.3.3-16 kódjelű, “Beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások és beszállítói integrátorok támogatása” c. pályázatból, valamint a GINOP-1.2.7-17 kódjelű, “Gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása” c. pályázatból. A beszállítói pályázat esetében a rendelkezésre álló keret 28 milliárd Ft, a pályázat 2016. október 4. óta adható be, eddig 1,2 milliárd Ft támogatásra érkezett be igény, ez mindösszesen 2 db pályázatot takar. A gazella pályázat 2017. szeptember 14. óta adható be, a rendelkezésre álló forrás 33,57 milliárd Ft. A beadhatóság óta eltelt egy hét alatt összesen 1 db pályázat ment be közel 500 millió Ft igényelt támogatással.

Mindez azt jelenti, hogy több tíz milliárd forintnyi forrást csoportosíthat át a Minisztérium a GINOP-1.2.1-16 pályázatra. Természetesen a gazella pályázat esetében nem jósolható meg a forrás kimerülése vagy ki nem merülése, hiszen még csak egy hete adható be.

Forrás: Portfolio.hu