Várhatóan nyár elején újranyitják a GINOP-1.2.2 és a GINOP-1.2.1 felhívásokat!

Írta: RollingConsulting
Dátum: március 4, 2016
Kategória: Hírek

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program legnagyobb népszerűségnek örvendő, elsősorban gép-és eszközbeszerzést, infrastrukturális és ingatlan beruházást támogató pályázatok újranyitása nyár elején várható. A GINOP-1.2.1-15 és GINOP-1.2.2-15 pályázatok keretében 50-500 millió Ft, illetve 5-50 millió Ft között igényelhetnek támogatást a pályázni kívánó vállalkozások fejlesztéseik megvalósításához.

A tavalyi év során kerültek meghirdetésre a GINOP-1.2.2-15 és GINOP-1.2.1-15 azonosítószámmal rendelkező pályázatok azzal a céllal, hogy elősegítsék a KKV-k kapacitásbővítését. A GINOP-1.2.2-15 felhívás keretei között 5 és 50 millió Ft, míg a GINOP-1.2.1-15 felhívás keretei között a támogatást igénylők 50 és 500 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatási összegre nyújthatták be az igényeiket. A kiírt pályázati felhívások megnyitását követően a KKV-k igen nagy számban nyújtották be pályázataikat, amely jelentős mértékben meghaladta a kormány által tervezett támogatott projektek számát, valamint a meghatározott támogatási keret összegét.

A nagy számban benyújtott támogatási kérelmek hatására a kormány megemelte a rendelkezésre álló keret összegeket, mely a GINOP-1.2.2-15 felhívás esetében 20 milliárd Ft-tal, míg a GINOP-1.2.1-15 felhívással kapcsolatban 40 milliárd Ft-tal. Ez azt jelenti, hogy az első felhívás esetében 60 milliárd Ft-ra, míg a második felhívás esetében 105 milliárd Ft-ra emelkedett a támogatási keretösszeg. Ennek értelmében az idei év első felében újra megnyitásra kerülnek a szóban forgó pályázati felhívások.

Főbb tudnivalók a pályázatokról:

GINOP-1.2.2-16 – Mikro-, kis-és középvállalások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

  • Támogatható tevékenységek: eszközbeszerzés; telephelyfejlesztés (kivéve: ingatlan vásárlás); honlapfejlesztés, információs technológiafejlesztéshez kapcsolódó hardverek beszerzése; információs technológiafejlesztéshez kapcsolódó szoftverek beszerzése; gyártási licenc; gyártási know-how beszerzése; megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása esetén kapcsolódó eszközök, infrastrukturális és ingatlan beruházások (akadálymentesítés), információs technológia-fejlesztés
  • Támogatás összege: minimum 5 millió Ft, maximum 50 millió Ft
  • Támogatás mértéke: 35-75%

 GINOP-1.2.1-16 – Mikro-, kis-és középvállalások termelési kapacitásainak bővítése

  • Támogatható tevékenységek: termelő/gyártó cégek fejlesztései, eszközbeszerzéstelephelyfejlesztés (kivéve: ingatlan vásárlás); információs technológiafejlesztéshez kapcsolódó hardverek beszerzése; információs technológiafejlesztéshez kapcsolódó szoftverek beszerzése; gyártási licenc; gyártási know-how beszerzése; megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása esetén kapcsolódó eszközök, infrastrukturális és ingatlan beruházások (akadálymentesítés), információs technológia-fejlesztés
  • Támogatás összege: minimum 50 millió Ft, maximum 500 millió Ft
  • Támogatás mértéke: 35-50%

Pályázzon most!

Kérje ajánlatunkat pályázatírási szolgáltatásunk kapcsán! Ehhez töltse ki és küldje be rövid adatkérőnket. Vállalkozása adatai alapján tanácsadóink egyedi elemzést készítenek pályázati lehetőségeiről, melynek eredményeiről 48 órán belül tájékoztatjuk.

1. Cégadatok

2. Beruházási adatok3. Beruházási tervezett célja


 Igen